Ранкове

Олесь Птах
Похмурий ранок, філіжанка кави,
важке сплетіння спогадів, димок
останньої із пачки цигарок,
ще тінь сумна вчорашньої забави,
де тільки танець схиблених ляльок,
пусте... і знову кепські справи.
Чекать рятунку?... вже нема підстави
тим, хто забув ледь завчений урок.