Срiбна хмара

Валерий Калмыков
Срібна хмара ухопилась
міцно за край неба:
-Боже,- каже, - я втомилась -
відпочити треба.

Хтось жене мене вітрами
в дАлечі- далЕчі,
поганяє та штовхає
п`ястуком у плечі.

Та й залилася срібляста
дрібними сльозами:
-Нащо мені мандрувати -
залишуся з вами.

Нащо мені далечини,
що незнані зроду?
Краще буду дощувати
для свого народу.

Сонце світить, землю гріє,
в небі ні хмарини.
Тільки поле зеленіє
поблизу хатини.