Пастораль

Соловей Заочник
Прозора  тиша,  як  вода...
Крізь  хмарки  захід.
Селом  повільно  череда
вертає  шляхом,
а  сонце  обрій  червонить  -
пристало  звисло,
на  сході  місяць  у  блакить
ріжечок  втиснув...

А  мати  з  татом  гомонять
під  бризки  сміху,
і  рукомийником  бряжчять  -
мені  на  втіху.
Здалеку  кумкання  гучне
з-під  верболозу,
а  листя  -  не  поворухне
в  п'янкій  знемозі...

У  небі  зоряна  луска
над  сонним  ставом...
Гаптованого  рушника
життя  прослало...