Плекати райдугу у маревi вiтрiв...

Борис Смыковский
Плекати  райдугу  у  мареві  вітрів,
Шукати  серце  в  синім  шумовинні,
Небесну  браму  раптом  розчинить,
Веселкове  зависне  павутиння.

Душа  розвихрена, а  промені  навскіс,
Зима,  весна  в  мереживному  вітрі
Кружляють,  серце  пронизала  вісь
І  ти  летиш,  здіймаєшся  по  вісі.

І  все  ясніє,  вищає  блакить,
І  ти – лиш  вітер, що  низає  світло.
Веселкою  б  лишитися  для  всіх,
Весняним  вітром,  теплим  і  привітним.

Ти  чуєш,  ллється  як   дитячий  сміх?
Ключі  від  неба  –  твого   серця  вихор.