Молитва професора С

Хельга Цепеш
Збережи моє серце живим,
Не дозволь затягтись моїм ранам.
Сили дай залишатись німим,
Не порвати тенета обману.
Моя кров не належить мені,
А життям хвора пам'ять керує.
Чорний ферзь на останній війні - 
Моя тінь.
А мене не існує.
Збережи моє серце живим
В оболонці з отруйного льоду.
Моє дзеркало стало кривим,
Та не знищило людську природу.
Мої руки забули тепло,
Те, якого б їм краще не знати.
Розум - хиже зміїне кубло,
І його неможливо приспати.
Збережи мені сльози в очах
За глухою скляною стіною.
І з єства мого випали страх,
Підготуй до заключного бою,
Тільки душу мою не чіпай - 
Хай від крику вона захлинеться
В мить, коли я ступлю через край,
Коли серце моє розірветься.