Эмили Дикинсон, 875, I stepped from Plank to Plank

Михаил Абрамов
875

I stepped from Plank to Plank
A slow and cautious way
The Stars about my Head I felt
About my Feet the Sea.

I knew not but the next
Would be my final inch—
This gave me that precarious Gait
Some call Experience.

***
Переработано 2011-05-02


С доски на досточку я шла
Несмело и неспоро.
И свет был звезд, и ночи мгла,
И под ногами море.

Не знала я, идя впотьмах,
Последняя где йота -
Так обрела нетвердый шаг,
Иные скажут - Опыт.