Cузiря Дракона застигло казковим змiем...

Иван Андрощук
 
***

Сузір'я Дракона застигло казковим змієм
Великого Воза воли потягли на захід
Злетіла над обрієм лебедем біла мрія
І впала зорею в пилюку Чумацького Шляху.

Відходила ніч. Починало сіріти небо,
Розбуджений вітер на нього вигонив хмари,
А в хворому серці болів білокрилий лебідь,
В якого далека зоря відібрала пару.