Сонячна нiч

Иван Андрощук
Сонячна ніч

Загинуть  забуті землею зерна
Залишених світлом огорне праніч.
Повірте! У мене велике серце,
Та тільки у ньому глибокі рани

Сліпих не приваблюють горизонти,
Безкрилий додолу з-за хмар не падав.
Сьогодні на сході не встане сонце –
Сьогодні воно не лягало спати.

В обіймах морозу загине серпень,
Усі кольори переллються в чорне.
Повірте! У мене велике серце,
Та тільки воно безнадійно хворе.

Хто снить, той не знає про те, що сон це,
Розбитий ущент не боїться краху.
Сьогодні на сході не встане сонце –
Сьогодні воно не пішло на захід.

Ще слід мій у душах людей не стерся,
Та вже розірвались планет орбіти.
Повірте! У мене велике серце,
Та тільки воно вже не буде битись.