Зазывалачка

Анатоль Кудласевич
            
              ЗАЗЫВАЛАЧКА
Ку-ка-ку, ку-ка-рэ-ку! –
Кліча пеўнік курачку,
Крылцамі пахлопвае,
Кіпцюрком прытопвае:
“Ко-ко, — кажа, — куркі як?
Адшукаў я шмат зярнятак,
Курцы будзе й кураняткам”.