На жыцця дарозе

Анатоль Кудласевич
                *        *        *
Am                F        E                Am
На жыцця дарозе крыж стаяў высокі.
    A7              Dm   G              C       Am
Воран на парозе горача крычаў:
   A7              Dm  G                C    Am
Чалавечай долі не абмінеш бокам,
   Am            F  Am    E                Am
Завядуць дарогі      да свайго крыжа.


Там цябе чакае злым сабакам здрада.
Брэша на паветра, рвецца з ланцуга.
Там на тваёй ніве жыта збіта градам,
І бур”ян на полі чорны, як груган.

Так нясе нперад несупынным жыццем.
Выкіне на бераг крыжынай ракі.
Там на ясны вочы коршак гострыць кіпці,
На пяшчотны рукі берагуць цвікі.