Дзень Волi

Анатоль Кудласевич
Няма свабоды!

Волі — няма.

Досыць народу

Дня.

 

Волі даволі?

Хочацца год, стагоддзе ці болей?

 

Костку кінуць

На Бангалор —

Наце, кусайце!

Зубы крышыце,

Шчыты шчаміце!

Прыйшлі і стойце,

Як быдла ў стойле:

“Адсюль — і дасюль!

І да гэтых пор —

Воля ваша, —

Гаворыць Саша, —

А мая воля —

Да Колі”.

 

Хіба не знаеце,

Што здабываецца

Крывёю сваёю

Свабода —

Не абвяшчаецца

Уладай чужою

Народу.

 

Людзі!
Усе мы крышачку быдла!

Дакуль цярпець будзем?

Абрыдла!
           25.03.2011