Блискуча й холодна, вистава здавалась не грою...

Иван Андрощук
***
Блискуча й холодна, вистава здавалась не грою,
Та раптом партер зашумів розтривоженим морем:
Не стало чогось в Виконавцеві Першої Ролі,
І зал здогадався: його підмінили актором.

Загупали кріслами. Хтось закричав і побіг.
Всі виходи в місто забила товпа театралів.
Зімкнулися двері – мов хвилі зійшлись – по юрбі.
Вистава триває уже при порожньому залі.