Невидкрыти острови

Иван Андрощук
Вже щезли з мап останні білі плями,
За винятком хіба льодовиків,
Розвіялись легенди і тумани,
Немає невідкритих островів.

Вітрильник вже не зіжметься від болю,
В підводні рифи поламавши кіль,
І робінзон, самотній на атолі,
До всіх чортів пошле рятівників.

І  тільки той, хто гине серед хвиль,
Побачить землю, маревом повиту…
Немає невідкритих островів,
Крім тих, яких ніколи не відкрити.