Не судiть

Надежда Троян
Не спіши мене вітер судить,
Не спіши мене сонце палить.
Зупинись, бо не маю вже сили,
Що могли ви давно все зробили.
Обніміть мене синії хмари,
Відійдіть же  образи і чвари.
Обігрій мене синєє море
Змий, будь ласка, тривоги і горе.
Зірки в небі освітять дорогу.
Я покличу їх теж в допомогу.
Хочу щастя просити у Бога
Згинь із серця нещастя й тривога.
Зашуміло, запінилось море:
«В чому бачиш дитино ти горе?»
Сонце вийшло й дивилось сурово:
«Не пасує тобі така мова»
Вітер ніжно мені шепотів:
«Я образить тебе не хотів,
Скарги там ти залиш в стороні,
Бо живеш, як усі на землі.
Маєш все, що потрібно людині,
На все інше трудитись повинні.
Попрацюй над своїми думками,
Над поступками і над ділами
Зрозумій, що усе заслужила,
Бо інакше ти жити не вміла»
Не судіть ви мене, не судіть!
Так прожити, то треба  зуміть.
Море, вітер і зорі й хмарки,
Ви пробачте за грішні думки
Низько я до землі вам вклонюсь
І цінити, що маю навчусь.
Синє море затихло, мов спить
Сонце вийшло з-за хмари й мовчить.
Вітерець лиш один обіймає
Від усіх привітання приймає…

М. Євпаторія    2005 р.