Затягнуться рани. Залишаться шрами. I спогад...

Иван Андрощук
***
Затягнуться рани. Залишаться шрами.  І спогад
Ще довго терзатиме болем  знесилене серце.
Болітиме кулею в ньому задавнений погляд
І буде ятрити. Та все ж – не даватиме вмерти.

Ніхто вже не зможе розбиті серця поєднати,
Ніхто вже не зможе відлити подібної кулі,
Ніхто і ніколи. Бо рвуться серця, як гранати
На  кожному кроці доріг, що ведуть у минуле.

Затягнуться рани і льодом затягнуться ріки,
Прийдуть заметілі й минуле снігами застелять
І випите серце зайдеться скривавленим криком,
В його глибині захолонуть кипучі джерела,

Й за мить перед тим, як в обіймах морозу завмерти
До тебе у вікна, під тоскне виття буревію
Пораненим птахом заб'ється знесилене серце,
Останнім теплом напуваючи зраджену мрію.