Тiло, неначе свинцем налите...

Иван Андрощук
***
Тіло, неначе свинцем налите,
Серце тремтить, мов бігун на старті.
«Лікарю!  Я ще буду жити?»
Лікар всміхається: «Що за жарти?»

Через плече його – погляд литий
Тої, що долі людські мережить.
«Лікарю… Я  ще буду жити?»
Лікар сміється.
Та очі його не брешуть.