Ми поставили храм. Пiднеслися величнi стiни...

Иван Андрощук
***
Ми  поставили  храм. Піднеслися величні стіни
Над вершинами гір, над країнами і світами.
! не названо Сонця, та з нами його проміння,
І не згадано Слова, та мудрість його – між нами.

Ми поставили храм аж над хмар біло пінний легіт,
До золочених бань не сягають орли з вітрами.
Ми укладені в стіни маленькі брусочки цегли,
Тільки кожна цеглинка себе відчуває Храмом