Путница

Валентина Хоральд Байрам
    Родилась она в других местах, в чужих Галактиках. Повзрослела, полетела
Мир посмотреть, себя показать.
    Летела, летела диском огненным, оглянулась кругом, восхитилась, от красоты такой закружилась, Дух захватило, заблудилась, навсегда назад дорогу позабыла.
Стала на месте вращаться, из диска в шар превращаться.
   Зрела, зреть помогали, от злого глаза оберегали. Стала в девицу превращаться
чужому жениху нравиться. У того жениха, невеста к свадьбе давно уж готова была,
стала на деву красавица злиться, от ревности и обиды такой, огорчилась и ушла душа на покой, остатки прихватив с собой к  жениху под бок, чтобы не убежал к другой. Так и живут, своего часа дожидаются.
   А дева расцвела в красоте неведомой. Значит, пир на весь мир может быть. Где ты суженный?

-----------
Шляхтич
   Народилася вона в інших місцях, в чужих Галактиках. Подорослішала, полетіла Світ подивитися, себе показати.
   Летіла, летіла диском вогненним, озирнулася навкруги, захопилася, від краси такої закрутилася, Дух захопило, заблукала, назавжди назад дорогу забула. стала на місці обертатися, з диска в кулю перетворюватися.
   Зріла, зріти допомагали, від злого ока оберігали. Стала в дівчину перетворюватися
чужому нареченому подобатися. У того жениха, наречена до весілля давно вже готова була,
стала на діву красуня злитися, від ревнощів і образи такий, засмутилася і пішла душа на спокій, залишки прихопивши з собою до нареченого під бік, щоб не втік до іншої . Так і живуть, свого часу чекають.
А діва розцвіла в красі невідомої. Значить, бенкет на весь світ може бути. Де ти звужений?