Влакът... Иде ли?

Весела Йосифова
Пуста гара.
Буренясал глух пущинак.
Празни кутии мечти се търкалят.
И сухи следи историческа прах.
А пък влакът минава,
без дори да изсвири.

На баира,
ей там съм се покатерила.
Като Колчо съм глуха и няма.
Само цялата съм очакване...
Ехееей... Да изсвири...
Влакът... Иде ли?...
Тук е, тук е спирка България!