Шлях менi мариться до горизонту...

Иван Андрощук
***


Шлях мені мариться до горизонту,
Сонце палає в кінці над шляхом.
Хочу  -  й не можу дійти до сонця –
В ноги мені повбивали цвяхи.

Чую твій голос, моя відрадо,
Хвилею коси твої запахли.
Хочу – й не можу тебе обняти –
В руки мені повбивали цвяхи.

Дихаю стогоном, кров'ю плачу,
Оцтом пекучим тамую спрагу,
Чую твій сміх – а тебе не бачу –
В очі мені повбивали цвяхи.

Тіло моє до хреста прибите,
Люто довбуть його хижі птахи.
Хочу – й не можу тебе любити –
В серце мені повбивали цвяхи.