Не маю права. Не вiльна. Не мушу

Наталка Змиивна
Не маю права. Не вільна. Не мушу
Кохати, Орле, Твою срібну душу...

І річ не у тім, що боюся, крилатий,
Що очі не зможу від Тебе сховати...
...Від пазурів гострих, безжального дзьобу
Закритись долонями - то марна спроба...
Ні, справа не в тому, що лету стрімкому
Не зможу противитись, Орле, й додому
Довік не втечу... Ні, не в тому причина...
Є гіршая згуба, є тяжча провина...

Я права не маю!
                Не вільна!
                Не мушу!
...віддати, Орле, Тобі свою душу...