Вночi закричали

Иван Андрощук
***
Вночі закричали,
Далеко і страшно.
Багнетами крику пробили перетинки барабанні.
Вночі закричали,
І крик по землі розповзався туманом,
В очах аж лящало.
Вночі закричали.
Відбили той крик горизонти, мов стіни у склепі,
Вночі закричали,
Аж мертва гадюка зімкнула щелепи,
Дороги посходили з глузду і зорі примружили очі –
Кричали.
В степу.
Посередині ночі.

Не бийте на сполох.
Не ставте свідомість на чати.
Це – я
Серед ночі виходив у поле.
Навіщо? –
Кричати…