У лесе узимку на белорусском

Аня Весенняя
Цеплыня яшчэ далёка,
Сонца грэе, не пячэ.
У лесе снегу многа-многа,
Ручаём ён не цячэ.

Сумна голлі калыхалі
Ўсю зіму калыску дзён,
Дрэвы ўзімку забывалі
Свой зялёны, весні сон.

Зімні лес, пусты і белы,
Спіць, і толькі крумкачы,
Ланцужок слядоў нясмелы,
Цягнуць ціхенька ўначы.