Лiсовий Тюльпан

Наталка Змиивна
Ти розквітнеш без мене, в далекім краю, 
Ніжний, ніби цілунок світанку...
Я б полинула з вітром, щоб тугу свою
В пелюстках загубить до останку...

...Як хотіла б торкнутись квіток лісових, 
На коліна схилившись, вустами.
...Тане сонце у мареві хмар дощових...
Знаю, Ти мене кличеш так само.

...Очі кольору вишні, ґраційний, стрункий... 
Вітер пестить волосся шовкове –
Десь на мене чекає Тюльпан Лісовий,
Мріє, як ми зустрінемось знову...

Квітни, хоч і без мене! До сонця тягнись! 
Квітко! Очі розплющ світанкові!
Роззирнися довкруж, затанцюй, посміхнись! 
Я повернусь, дотримавшись слова!