Коприна и стомана

Весела Йосифова
(посветено)

Животът ми – коприна и стомана,
душата ми – разпъвана и галена,
а спомени горят ме със наслада -
утеха,  клада, небе, дарени ми от теб.
Сама се чудя как съм оцеляла –
след теб настъпи краят на света.
Живея в пъстрата ливада,
накрая на съня, започващ с теб.
Сълзите ми са каменна грамада
и всеки ден се трупат и растат,
а аз ги нося - щастлив избраник
на любовта, която ти пося у мен.
И скрита зад желязната си броня
от думи и усмивки – копринена тъга,
повтарям си заветните ти думи:
„От коня на съдбата не се скача
особено, когато воинът е сам!”

http://www.youtube.com/watch?v=ITswHbJPHhQ