От добра добра не ищут

Евгений Крюков-Донской
От добра –  добра не ищет
Ни мужик, ни баба.
Кому «шмоток», кому пищи,
Кому ласки надо.

От добра –  добра не ищут.
Ищут – от кручины.
Недовольства ветры свищут,
Если есть причины.