З нагоды

Анатоль Кудласевич
"А меня вот удивило; в немецком посольстве парень, который принимает консульский сбор, говорит на красивом (пивучем) беларуском языке. Такой речи я не слышал давно" - з камента асюль:
Яшчэ не вельмі шмат чакаць нам засталося:
І прыйдзе немец павучаць і біць па носе.
Практычны немец даўно ўжо, пэўна, раскумекаў:
Руйнуюць мову - зямля чужая ў чалавека?
Зямлі патрэбен гаспадар - дык ён ім будзе,
Не ў стане Дух абараніць - дык панам стане,
І будзе новы валадар тутэйшым людзям,
Тады дазвольце зацаніць свабоду, суддзі!
А луканутыя шасцёркі, чыноў'е быдла,
Наўскач папруцца да Эўропы, у велькім жаху,
Свае ўратоўваючы жопы, у Гаагу -
Здаваць бастарда трыбуналу
І атрымаць за здраду налам.