Новыя словы н кол не змогуць...

Евгений Пешко
Новыя словы ніколі не змогуць,
Лёс зразумець ад крыжа да труны,
Зрокам убачыўшы востраў далекі,
Там апынуцца, без крока насустрач,
Табе не падсілу, не паляціш!
Счасце без будучыні, а ні магчыма!
Як немагчыма затрымаць час...
Лед на вачах можа доўга іскрыцца,
Але ж яму не скаваць нас...
Будуць усе бегчы хвіліны, гадзіны,
Стане жыцце забыццем на заўжды,
Вымрэ усе тое, што мы не спынілі -
Усе прыпыніўшы, знікнеш тут, ты!
Будзеш блукаці сярод пустэлі,
Дзе больш жывога часу няма,
Але ужо позна, ты, зразумееш -
Наш рухавік маўкліўвы загас,
А твае словы сярод паветра,
Не набываюць ніякага сэнсу,
Мова твае больш нішто,
Ты насеннем...
ляжаш у глебе, вочы заплюшчыш...
І ніколі не будзеш спрачацца с высновай-
Не можа па свеце блукаці ніводна істота,
Бо адзінота ніводнага... а ні спасе...