Калинове намисто

Михаил Коломиец
Немов краплинки крові на снігу –
Калинове намисто облетіле
Гіркою правдою розсипало біду
На душу, що раптово посивіла.
У випадковості червоних ягідок
Твоє гаряче серце заговорить:
У щирості немає помилок,
І сонце кригу навесні у воду перетворить.
Краплинки крові позбирають снігурі;
Останні ягідки присипле новим снігом,
Щоб ті зернятка знову проросли
Зеленою калиною під ясним синім небом.

07.02.2011