Дiвчина на стежку ступа

Фиалкора Микитенко
Дівчина на стежку ступає
Свою доленьку шука-шукає
Довго довго вже блукала
Та все щастя не пізнала

Ніжка стежини торкає
Серце болісно проймає
Де ж блука дівоча доля
Нащо дали стільки болю

Серце ріже ніж омани
Мов живі глибокі рани
Просить поміч дівча в листя
Трави буйні най захистять

Най захистять трави-роси
А квітоньки вплете в коси
Поміч у природи взяла
Знов на шлях далекий стала

Йде стежиною саменька
Все болить її серденько
Йде давно та й не пізнала
Чом сама нині зостала

...

Дівчина на стежку ступала
Доленьку свою шукала...

Долю так і не пізнала,
Тільки серденько терзала...

Copyright © Fialkora Mikitenko