Мъжът Дон Жуан

Весела Йосифова
Той винаги е транзитен –
от едно място на друго,
от жена на жена.
Неуморим... ненаситен,
недоволен да живее
по веднъж на деня.

Обича да бъде обичан,
артистично играе играта -
готов е да я напусне,
да захапе другата жертва,
да продължи победния ход.
Бяга от рутината.

Той винаги е неразгадаем -
шокиращ костюм е душата му.
Играе двойствена роля –
в едната прави любов,
а в другата наблюдава
публиката дали ръкопляска.

Но когато остане самотен,
като дух във бутилка,
дълго плува изгубен.
И тогава търси жената,
готова тапата да изтръгне.
С две чисти ръце...