Гiркий Шоколад

Ингвар Олафсон
Гіркий шоколад ця прогулянка містом.
Сумно одному.
Вдома чекають котисько
кошлатий та чорний папуга.
Пугач в сусіднім гаю мабуть також чекає.
Хто ще увагу звертає на нього крім мене
та слухає натяки в тамтих зітханнях?
Білик, вмостившись на гілці берези,
пантрує горішки.
Я на балкон їх виношу для нього,
він знає...

Скільки ще втіх ця вигадлива старість
придумати може?
Скільки ще днів довжелезних їй Бозя
відміряє щедро?