да хмар звяртаюся з пытаннем...

Евгений Пешко
да хмар звяртаюся з пытаннем,
навошта, жыць мне на зямлі?
дзе першы будзе зверху важна
глядзець на свае ланцугі!

дзе за скаціну будуць людзі...
танней за нафту, будзе кошт -
Радзімы, сельскай, той, хаціны,
дзе нарадзіўся, я, душой прырос!

ці цяжка вам зрабіць намгненне,
і, зразумець, хоць для сябе?!
што грошы, не каштуюць больш паперы,
гараць таксама на агне!

а вашы думкі дзе, вы з імі?
вам, усім, даўно крычу ў слых,
хопіць ладзіць вечарыны,
на костках мертвых, на плячах жывых!