У дикому степу

Вячеслав Романовський
Шлях у степу, як басаман,
Рубцем запікся в полі житнім.
Тут печеніг йшов ненаситний,
В руці тримаючи аркан.

А курганах боввани,
Роз'їзди воїв у дозорі.
І почорнілі в небі зорі,
Осліплі зорі від війни.