ДАО

Ингвар Олафсон
*
В мушлях - відлуння моря. Довге як ця печаль. Збоку незрозуміла. Незрозумілий жаль.
**
Протяг свічок не гасить, але кладе у гріб. Стогне старезна груша. Сохне на чарці хліб...
***
Слухаю голос мушлі: "Лайнер пливе в Магріб". Я - в глибині суші. Сохне на чарці хліб...
****
В мушлях - відлуння моря. Довге як ця печаль. Збоку незрозуміла. Незрозумілий жаль.
******
А коли жалі та гризоти висушать не тільки твоє серце, коли тіло твоє стане як з хреста зняте, в глибині твоїх запалих, але все ще маслинових очей запалає вогник. І прокинеться в тобі життя. І потечуть в твої посохлі русла спочатку струмки, а потім потічки, а за тим почнеться тиха повінь твоєї Ріки. І прибуватиме вода Любові як молоко у породілі. І буде вона солона та запашна. І шумітиме Море у вухах твоїх. І в Дорогу покличе тебе. І тією Дорогою буду я.

Може це Дао?

05.06.2004 11:21 - 24.01.2011 7:22