Вдивляюсь у в чн сть

Вячеслав Романовський
Вдивляюсь у вічність... І що там за нею?
Довірюсь блукальцю-знайомцю Енею.

Бо кожному з нас ще не раз мандрувати
Далеко за обрій од рідної хати.

Вдивляюсь у вічне, вдивляюсь за обрій -
Ще поруч життя і приятелі добрі.

Ще поруч краса в розмаїтті вабливім,
Зворушливім, щедрім - тому й особливім.

І ти поруч мене, утіхо сердечна...
А даль простягнулась чужа, безкінечна.

І хочеш-не хочеш, а йти доведеться:
Чим легше співається - важче ореться...