з мовая восень

Евгений Пешко
мокра слізка сыра цемна
нябачна за туманам сонца
кепска брытка і агідна
смецце змешана з балотам
сыра душна пот ільеца
цяжка дыхаць
змокла уся адзежа
ноччу  раніцай пад вечар
усе нармальна
мінус з нечым
дзень жа душыць
день жа цісне
вадкі снег цячэ па крышам
лядзякі злятаюшь з вершняў
б’юцца аб зямлю і крэхчуць
рушыцца штодзеннае
бо прачнецца новае
цяпер яшчэ не моцнае
да свабоды праглае
маладое
здольнае