дн сть

Игорь Голомозый Украина
Хто ти, друже, православний,
Харизмат, може баптист?
А може не знав Ісуса,
Називався адвентист?

Може ти п’ятидесятник,
А може католик.
Сидячи молишся Богу,
Опершись на столик.

Може ти танцюєш в церкві
Й хороводи водиш,
Як Євреї й харизмати
Галасу наводиш.

Чи ти молишся у дусі,
На янгольських язиках?
Чи це, все для тебе дико,
Чи це все для тебе страх.

А он та, дивись в косинці.
А он та, дивися ні.
Он ті моляться веселі,
А он ті зовсім сумні.

В того хрест висить на шиї,
В другого ж хреста нема.
Третій в шляпі, а четвертий
Не покрита голова.

Де є правильная церква,
Хто про це скаже мені?
Бачу я, що ми сьогодні
Розділяємось самі.

Вирішуємо сьогодні,
Хто відступник, хто правий.
Та у кого краща віра
Бурчимо, мов дід старий.


Засуджуємо цим самим,
І братів своїх, й сестер.
Май страх Божий, щоб за це все,
В попіл Бог тебе не стер.

Лиш любов, вона єднає
Православний й протестант.
Чи Єврей ти, чи католик.
Бог – Любов, і Він всім рад.

В християн має буть єдність,
Ну а єдність – то любов.
Православному й Єврею
Ноги вмити будь готов.
*****