Гэй, вятрыска, не шум!

Евгений Пешко
Гэй, вятрыска, не шумі, не бушуй надвор’я,
Лепей, браце, памажы, хвалям плыць павольна!
Ты не злуйся на мяне... і не псуй настрою,
Мы с табой яшчэ згульнем , не магу я сення!
Мае думы супакой, нашапчы у вушы,
Пра краіну вечных льдоў, мора сярод сушы,
Дываном сваім накрый, сну аддай павольна,
Каб мне вочы узяць твае, мараю уздзюжыць!