Сонечко

Дарина Федирко
Ласкаве сонечко заглянуло в віконце,
Залоскотало щічку промінцем:
«Вставай, Софійко, прокидайся, сонце,
Давай, давай, швиденько – вітерцем!»

Потрібно вмитися і розчесати коси.
Дивись, ось уже вмилось кошеня,
Курчатка позбігались, їсти просять.
Сипни пшонця хутчіш їм, мишеня.

Бабуся он на клумбі поливає квіти,
Біжи швиденько їй допоможи.
А потім сходимо і нарвемо букета,
Ти тільки їй нічого не кажи!

Дивись які пухнастики гасають по траві,
Вони погратись хочуть і лащаться до рук.
Маленькі ці клубочки – цуцики малі,
До нас вони прибігли і плигають навкруг.

Чуєш, щось пищить тоненько в сіні?
Мабуть, це маленьке мишеня,
Жде воно сіреньку маму-мишку.
Не злякай його, тихенько, кошеня. :)


Моей племяшке)))