Лотава жонка

Валик Шалэйка
              "Калі ж вывелі іх вонкі, дык
               адзін зь іх сказаў: ратуй душу
               сваю; не азірайся і нідзе ня спыняйся
               ў навакольлі гэтым; ратуйся на гары, каб
                табе не загінуць." 
                Быцьцё 19:17

Назад  зірнуўшы  баба ---  жорстка  пакарана,
Навек  зрабілася  яна  слупом  саляным.
Нашчадкам  павучальны  дадзены  урок:
Гасподзь  людзей  ратуе  толькі  паслухмяных!