Я живе дитятко

Игорь Голомозый Украина
Я – живе дитятко

Я – живе дитятко
В маминій утробі.
Кому ще потрібен я?
Боже, тільки  Тобі?

Дав Ти мені ноги,
Голову і руки.
Чи потрібні мамі
У пологах муки?

Може після родів
Мама посміхнеться.
А може від мене
Мама відвернеться.

Була моя мама
Щаслива вагітна,
Чи хотіла вбити
Дитятко тендітне?

Не вбивай, матусю,
Бог дав мені тіло.
Душу дав, життя дав,
Аби я раділо.

Не вбивай, живе я.
Я твоє дитятко.
Треба мені мама,
І потрібен татко.

Хочу я побачити
Сонечко і квіти.
Хочу йти до школи
Як сусідські діти.

Хочу працювати,
Спати, їсти, пити.
Хочу на землі цій
Як і ви пожити.

Хочу знати Бога.
У сім’ї зростати.
Сивих тата й маму
Хочу доглядати.

Не вбивайте прошу
Діточок, матусі.
Я – жива людина,
У вашому пузі.
******