В чистiй рiчцi

Анна Музыка
В чистій річці місяць промені гойдає,
Сумна діва сльози з личенька змиває.
Чому плачеш? Чи образу хто наніс?
Не журися, утри личко. Досить сліз.

Як не плакать? Мій коханий не прийшов.
Як не плакать? Може іншу він знайшов.
Як не плакать? Адже я його кохаю,
Біля річки, як домовились, чекаю.

Умивають своє личко зіроньки в воді,
А під місяцем круги ідуть руді....
Хлопець іншій дівці косу розплітає,-
Як аукнеться за це йому - не знає.

Любий друже, ти нікому лиха не роби,-
Все повернеться до тебе вокруги.