Рило чи лице?

Игорь Голомозый Украина
Рило чи лице?

Якщо хочеш, щоб на тебе
«Рило» не казали,
Подивись куди сьогодні
Твої ноги стали.

Якщо став в мирську багнюку,
То чого чекаєш?
Разом плаваєш з «свинями» –
Таке собі й маєш.

Всяк хазяїн у свинюки
Навіз вичищає.
А вона собі знай своє –
У гівно лягає.

Знов хазяїн її чистить,
Шкребе, вимиває.
Вірить в те, що його свинка
Розуму придбає.

А свиня тільки й пильнує,
Як той відвертається.
Думає ніхто не бачить,
Та в багні купається.

Чім ти кращий від свинюки?
Чом в тебе не рило?
Коли робиш що не треба,
Що Богу не мило.

Тож поглянь ти сам на себе,
Рило в тебе чи лице?
Якщо рило то «свиня» ти,
І повинен знати це.
*******