Не кажи мен дурницю

Игорь Голомозый Украина
Не кажи мені дурницю

Не кажи ти, що без Бога
В тебе все на світі є.
У тебе нема спасіння,
В душу біс тобі плює.

Не кажи мені дурницю,
Що ти сам себе спасеш.
чорту в лапи вмить потрапиш,
Та до пекла попливеш.

Не кажи мені, що гори
Зможеш двигати ти сам.
Та без Бога ти й диявол
Залишився сам на сам.

Сам, без Бога, на одинці
З горем будеш ти завжди.
Якщо Бога ти загубиш
У брудній мирській, воді.

Тож кажи, чи не кажи ти,
Що життя без Бога є.
Але знай, що дуже скоро
Час останній настає.

От тоді ми і побачимо,
З Богом хто, а хто тріпач.
Кому Бог, як  нагорода,
А до кого йде палач.

Тож дурниці не кажи ти,
Краще Бога попроси,
Нехай Він тебе очистить.
Свою гордість обтруси.

Поклонись мерщій до Бога.
Щоб спас душу попроси.
Усе життя своє скоріше
На алтар Йому неси.
*****