Плен. Таня Танасова-Тодорова

Юрий Сарсаков
Печальный снег
далеким днем...
Окошко затянуло льдом,
и надвое мир разделен:
одна часть здесь,
и там другая.
Когда всё кончится –
кто знает?
Окошко снова подо льдом:
Печальным снегом
мир пленен.


Плен

Печален сняг,
далечен ден...
Прозорецът бе заледен.
Светът на две бе разделен –
на там и тук,
онази – тая.
Кога ще свърши –
не се знае.
Прозорецът е заледен:
печален сняг –
безкраен плен...