С белорусского. А. Добровольская. Ангелу-Хранителю

Ольга Мальцева-Арзиани2
Ольга Мальцева-Арзиани
АНГЕЛИНА ДОБРОВОЛЬСКАЯ

Анёлу-ахоунiку
http://stihi.ru/2007/04/05-58

Не назаву нічыё імя,
Хто – тое бачыць Бог, -
Ён апякае мяне штодня
У кожнай з маіх дарог.

Шляхам пакутным іду за ім,
Узбоччу – крыжы, крыжы,
Вугаль і прысак, агонь і дым,
Прывіды, міражы.

Здані кахання, надзеі міраж,
Вернасць – падман, але
Мроіцца за даляглядам наш
Прыстанак у гэтым тле,

Дзе на зямлі ў апошні раз
Існых, з плоці – крыві
Фарбы і гукі абдымуць нас.
Госпадзе, благаславі!

Што ж супынілася ты, душа,
Зліцца з вечнай красой?
...На ручніку – па канцах крыжа –
Непадуладныя, час і іржа! –
Зоры сатканы дзіцячай рукою.


АНГЕЛУ-ХРАНИТЕЛЮ

Ольга Мальцева-Арзиани

(Вариации на тему стихотворения
Ангелины Добровольской)

Что ж ты притихла, моя душа?
Красок и звуков полна...
Господи, жизнь до чего хороша!
Как я в неё влюблена!

Ты опекаешь меня всегда,
Ангел-Хранитель мой!
Чтоб обошла стороной беда,
Всюду иду за тобой.

На рушнике вижу дивный узор,
Сотканный детской рукой...
На небеса устремляю свой взор,
Господи, будь со мной!

Господи, благослови мои дни
И отведи беду!
Ангел Твой всюду меня хранит,
В Вере спасенье найду!