Олексо Довбуш!

Инесса Завялова
       
Гори -  дім   твій, полонина   гулом,
Вітром  зустрічає, рокотом,камінням скал.

Трембіти  музикою   за  тобою   бродять,
Коханням, вирієм, просторами краси.

-Олексо    Довбуш!     Першими
Проміннями   сонця   кличе   вранці   край.

Луною   дзвенить, ричить, поміж рікою
Cтарий   міст, розкатаний.


Людські   долі  стогнуть.-Олексо!-
Кличуть    не  для  своїх   принад.

Кличуть  ради  справедливості  та  мудрості землі!
Риком  завиває  вранці вітер  в горах!

Кінь  несе  Олексу  захищати  рідний край.
Це сива давнина, це сива правда днів минулих.