По ныя чо ны духмянага зерня...

Евгений Пешко
Поўныя чоўны духмянага зерня,
Праз паўгадзіны адкіне свой трап,
Самы вялікі, з прыгодніцкіх песень,
Наш, збудаваны на хвалях, палац!
Выдатна абцяжаны, шматпавярховы,
З вольнымі плошчамі паміж дамоў,
Там жа... ўзвысіцца сцяг пераможна,
Там жа, над гэтай празрыстай вадою!
Белы аблокі зяцямніла тканіна,
Подыхам ветрык свіснуў - "Хутчэй!"
Ізноў развітаецца сення з Радзімай,
Водаў марскіх гаспадар, карабель