Гэй! Гэй! Гэй!

Евгений Пешко
Гэй! Гэй! Гэй!
Сонца хутчэй прачынайся,
Сонца вышэй падымайся,
Зыйдзе ў цемру хай цень,
Прыйдзе, нарэшце, хай дзень!
Калі высокае сонца,
Выпраміць промні, адорыць нябесы,
Моцаю рэк і азёр!
Паднабяруцца аблокі, той, моцы,
Напояць зямлю па покліку сонца,
Каб пракарміць та  змагла,
Кожнага–кожнага дзеціча сонца,
Тога  далекага сонца,
Якога пачуць ніколі не зможа,
Поклікаў дзікіх, наіўных і простых,
Поклікаў вашых... Гэй! Гэй!